Сгъването на чаршаф не е шега работа и често се оказва

...
Сгъването на чаршаф не е шега работа и често се оказва
Коментари Харесай

Тайната на перфектно сгънатия чаршаф с ластик

Сгъването на чаршаф не е смешка работа и постоянно се оказва предизвикателство както за мъже, по този начин и за дами. Трудни са за справяне съвсем колкото кубче Рубик. Особено тези с ластик в четирите си ъгъла, които пък другояче по този начин хубаво обгръщат матрака.
 Чаршафите, спалното долни дрехи, хигиената и какъв брой постоянно да ги перем
Перем ли задоволително постоянно чаршафите си

И какъв брой постоянно е целесъобразно

Голямото преимущество на чаршафите с ластик че, че не се изхлузват от леглото. Точно поради това ги харесваме толкоз доста и продължаваме да ги купуваме. Би било отлично обаче да намерим метод по какъв начин да си ги сгъваме бързо, елементарно и идеално, тъй че и минимално да се намачкват. За благополучие от Good Housekeeping ни дават някои насоки. 

Стъпка 1: Пъхваме ръце във вътрешната част на двата противоположни ластични ъгъла на чаршафа.
 Снимка 585677

Стъпка 2: Единия ъгъл, който държим в ръка, пъхваме в другия от другата ръка. Същото това придвижване повтаряме и за останалите два ъгъла. Тогава към този момент чаршафът ни е прегънат на половина.
 Снимка 585676

Стъпка 3: Сега целим да съберем и четирите ъгъла дружно. Това вършим просто като още един път създадем подпъхващото придвижване от предната стъпка.
 Снимка 585675

Стъпка 4: След това поставяме чаршафа на гладка повърхнина (върху леглото ни например) и ще видим, че ластикът наподобява като да е оформил буквата " С ".
 Снимка 585674

Стъпка 5: Тук към този момент желаеме ластикът да остане във вътрешната страна, като сгъваме чаршафа на три елементи.
 Снимка 585673

Дали ще го оставим правоъгълно прегънат или пък квадратно, си е въпрос на персонален избор. Важното е, че сме стигнали и до последната стъпка и сме изпълнили задачата. Сега към този момент знаем каква е тайната за най-перфектно сгънатия чаршаф.
 Ютията, уредът за отвесно гладене с пара и по какъв начин да дезинфекцираме чаршафи и текстил у дома
Как да дезинфекцираме чаршафите и домашния текстил

Лесно и бързо

А за край споделяме и един спомагателен съвет. За да не бъдат чаршафите ни доста намачкани, най-добре е да ги сгънем директно откакто са изсъхнали на простора или сме ги извадили от сушилнята.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР